2024. április 26., péntek
FONTOS

Őszi galamb- és kisállatbörzét rendeztek Gyulán

Gerle kacagástól volt hangos szombat reggel a városi tornacsarnok parkolója. Az egyik legelterjedtebb egzotikus galambféle, a kacagó gerle háziasított fajtájának mára már 16 színmutációja, valamint 3 tollváltozata ismert. Ebből több is helyet kapott a galamb- és kisállatbörzén. De új gazdára vártak a nagy közkedveltségnek örvendő, sárga hullámos papagájok is.

Idén tavasszal, a koronavírus-járvány miatt elmaradt a hagyománnyá vált galamb- és kisállatbörze. Így a tenyésztők csupán ősszel tudták ilyen formán értékesíteni a nyári időszakban felszaporodott állományukat.

Az alábbi képsorokon éppen azt látjuk, amint három Brahmát ketrecbe tesznek új tulajdonosának. Ezek a baromfifélék nagy, erőteljes megjelenésük, valamint gazdag lábtollazatuk miatt minden kiállításon felkeltik az érdeklődők figyelmét. A Brahma elsősorban nem tojáshozamra kitenyésztett fajta, viszont húsa jó minőségű, omlós, nem száraz. A selyemtyúkokat viszont apró termetük miatt nem éri meg étkezési célból tenyészteni. Ennek ellenére meglehetősen egzotikusnak számítanak, ugyanis fekete bőrük és kékes húsuk miatt nagyon szokatlan látványt nyújtanak a tányéron.

Püspöki Zsolt elárulta, a program egyre nagyobb népszerűségnek örvend, bár a hétvégi rendezvényen a megszokottnál jóval kevesebben voltak. Hiszen a visszatérő, romániai tenyésztők és vásárlók ez alkalommal nem tudtak részt venni az eseményen.

A galamb és díszbaromfi tenyésztés a hozzáértők számára hobbi, melyet az érez igazán közel magához, aki beleszületett ebbe a tevékenységbe. De annak sem kellett aggódnia, akit inkább a nyulak érdekeltek, hiszen számos példányból lehetett választani.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …