2024. április 26., péntek
FONTOS

Legyünk körültekintőek, változnak az útviszonyok ősszel!

Az őszi-téli közlekedés egyik legfontosabb jellemzője, hogy ahogy telnek a napok, egyre többet kell sötétben, szürkületben közlekednünk. Gyakran esik az eső, esetleg köddel is találkozhatunk, romlanak az időjárási viszonyok, ezzel együtt romlanak a közlekedési feltételek. A baleseti okok közül kiemelkedőnek mondható az, hogy a sofőrök nem a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően vezetnek.

Nemcsak az autósok, motorosok esetében fontos, hogy működjön a világítás, hanem a kerékpárosok esetében is. Fontos, hogy legyenek prizmák a bicikliken, valamint ha nem is kötelező, de hordjunk láthatósági mellényt ebben az időszakban.

Elhangzott, tartsuk be a sebességkorlátozásokat, és hogyha szükséges, akkor ennél lassabban menjünk. A korlátozás nem azt jelenti, hogy külterületen mindenképpen 90 km/h-val, vagy a gyorsforgalmi úton 110 km/h-val kell hajtanom, hanem nyilván annyival lehet. A szél csökkentheti a járművek menetstabilitását, eső vagy köd esetén, amikor rosszabbak a látási viszonyok, akkor mindenképpen menjünk lassabban.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …