2024. április 27., szombat
FONTOS

7 belvárosi állomás és 3 főzde várja az érdeklődőket a gyulai gasztrosétán

Gasztrosétát szerveznek Gyulán október 23-án és 24-én, a belvárosban összesen 7 állomás, majd transzferek segítségével további 3 főzdelátogatás várja az érdeklődőket. Az érintett helyszíneken nem lesz hiány a helyi gasztronómia ínyencségeiből, a program a világóránál kezdődik, ahol a Gyulahús kecsegtet kóstolóval.

A rendezvény útvonala a palacsinta és a kolbász közös világában folytatódik, ezután a Patrióta étterem és a Gyulai Pálinkamanufaktúra mintaboltja fogadja a vendégeket.

A Gyulai Várral szemben található sörterasz szintén különlegességekkel készül, a gasztroséta alatt pedig a gyulai történelmi helyszínek sem maradnak ki. A Várfürdőben lehetőség nyílik csatlakozni a sétához, a sorban pedig érintik a Gyulai Almásy-kastélyt is, ahol a gasztroélmények mellett egyéb programokkal is készülnek.

Az ízletes ételeket gyulai sörkülönlegességek kísérik majd a program mindkét napján. Gyulaváriban az ELIXBEER főzdéjét látogathatják meg a résztvevők, de a Viharsarki Serneveldében is betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé. Az ételeket kísérő élménytár pedig tovább bővül a gyulai pálinkával.

A gasztroséta során ezúttal is nyereményjátékot hirdetnek, pontgyűjtő lap segítségével pecséteket szerezhetnek az egyes állomásokon a résztvevők, a játékban pedig értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …