2024. április 27., szombat
FONTOS

Egy gonosz boszorkány után nyomozhatunk az Almásy kastélyban

Megújult témával várja az érdeklődőket az Almásy-kastély szabadulószobája, a játék egy valós történelmi eseményt dolgoz fel. Az épület pincéjében az 1700-as évek boszorkánypereinek sűrűjébe csöppenhetünk bele. A történet szerint a vármegye elöljárói az épület pincéjébe hoztak egy elfogott boszorkányt. Ő az, akiről be kellene bizonyítani, hogy boszorkány-e és ha igen, akkor kiderül az is, hogy mit kell vele tenni. A játékot alapvetően 16 éven felülieknek ajánlják, ugyanis a játékos bátorságára is szükség van a feladatok során.

Az új rejtély kidolgozásánál több szempontot is figyelembe vettek, a másik szoba feladványához képest mindenképp szerették volna kissé nehezíteni, amely az elmondások alapján sikerült is. Emellett az új játék egy kicsit hosszabb is, persze azoknak nem, akik könnyen veszik a logikai feladatok akadályait.

A feladat során saját korlátainkat kell leküzdeni. – tanácsolják a múzeum dolgozói. Az itt látható dobozban például fontos tárgyakra bukkanhatunk, ugyanakkor lehetséges, hogy olyan dolog is érinti kezünket, melyre nem számítanánk. A járvány elleni védekezés közben meghozott szabályok miatt a szabadulószoba nem látogatható, a múzeumnál abban bíznak abban, hogy a látogatók minél hamarabb megismerkedhetnek az új kastélyi kalanddal.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …