2023. szeptember 24., vasárnap
FONTOS

Gyomaendrőd és Magyarbánhegyes közfoglalkoztatási programját elismerte a Belügyminisztérium

Közfoglalkoztatási programja elismeréseképpen Gyomaendrőd és Magyarbánhegyes önkormányzata, egyenként 10 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztériumtól.

A Belügyminisztérium – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is díjazta azon önkormányzatokat, amelyek közfoglalkoztatási programjaik megvalósítása során kiemelkedő szakmai munkát végeztek.

Az elismeréssel járó támogatást a kitüntetett önkormányzatok közfoglalkoztatási programjaik további fejlesztésére, a közfoglalkoztatáshoz szükséges eszközök, alapanyagok beszerzésére, valamint a programok működését segítő szolgáltatások finanszírozására fordítják.
Az elismerésben részesült önkormányzatok évről évre mintaszerűen működtetik értékteremtő közfoglalkoztatási programjaikat.

A települések minőségi, jól átgondolt, komplex közfoglalkoztatási tevékenységet valósítanak meg, mellyel aktívan közreműködnek a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiacra juttatásában. Több értékteremtő és helyi adottságokra épülő beruházás megvalósításában is jeleskedtek, így méltán érdemelték ki a Belügyminisztérium díjazását és további támogatását.

Gyomaendrőd önkormányzata a mezőgazdasági, a helyi sajátosságokra épülő és a szociális jellegű programelem mellett, idéntől – a megyéből egyedüliként – a Nemzeti Húsgalamb Programban is részt vesz. Magyarbánhegyes önkormányzata a fóliás növénytermesztésben is jeleskedik.

Nézze meg ezt is:

Autómentes napot tartottak Gyulán

  Számtalan program várta a résztvevőket pénteken, a Göndöcs-kertben megrendezett autómentes napon. A gyulai, városi …