2024. április 26., péntek
FONTOS

Megérkeztek a reggeli mínuszok, a legtöbben már váltottak is a megfelelő abroncsra

Decemberhez közeledve megérkeztek az éjszakai, reggeli mínuszok, megelőzve az igazi hideget többen már túlestek az abroncscserén. Ha a nappali hőmérséklet rendszeresen plusz 7 fok alatt van, akkor már erősen ajánlott a téli gumi a közlekedésben.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a nyári gumi kifejezetten alkalmatlan a téli időszakban történő használatra, és rengeteg balesetveszélyes szituációt teremthet. A havas-jeges úton a nyári gumi, illetve a kopáshatáron járó, még éppen megfelelő téli gumiabroncs akár közel kétszeres fékutat adhat az autónak.

Sok autós csak akkor eszmél rá a téli gumi szükségességére, amikor az első komolyabb fagyok megérkeznek, vagy leesik az első hó, így még decemberben is akad munka a szervizekben. A szakemberek szerint a gumiabroncsnak 4 milliméternél mélyebb bordamélységgel kell rendelkeznie. Ezt akár egy 100 ft-os pénzérme segítségével is könnyen ellenőrizhetjük, így megtudjuk, hogy elég biztonságos-e abroncsunk, vagy sem. Népszerű lett manapság a négy évszakos autógumik használata, ezt azonban kifejezetten azoknak ajánlják, akik keveset közlekednek, és megtehetik, hogy nem ülnek autóba extrém körülmények között.

A szervizekben évről-évre azt tapasztalják, hogy van még hova fejlődni gumicsere-ügyben, de összességében elmondható, hogy a téli abroncsra váltás fontosságával jobban tisztában vannak a sofőrök.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …