2021. február 25., csütörtök
FONTOS

Folyamatosan szükség van a vérre, így sűrűn szerveznek véradásokat a megyében

Folyamatosan szükség van a vérre, így sűrűn szerveznek véradásokat a Magyar Vöröskereszt Békés megyei Szervezeténél is. Országosan naponta mintegy 1800 véradót kell toborozni, hogy a biztonságos készlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. A Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán tagkórházban a véradó állomáson minden héten hétfőn 8-tól 16 óráig, valamint pénteken 8-tól 12 óráig van lehetőség a véradásra.

Tóth Zoltánné kiemelte, Békés megyében minden nap van véradás. A veradas.hu weboldalon lehet bővebben tájékozódni a környező városokban található véradásokról. Mint minden más szervezet, így a Magyar Vöröskereszt Békés megyei Szervezete is megérezte a jelenlegi járványügyi helyzetet. Ez idő alatt nem tudtak a különböző munkahelyeken, valamint iskolákban véradásokat szervezni.

A Magyar Vöröskereszt Békés megyei Szervezete arra biztat mindenkit, hogy a karácsonyi, ünnepi időszakban, amikor sokan lesznek szabadságon, akkor menjenek el és segítsenek vérükkel. Évről-évre egyre több a vérigény, szükség van erre, és ez mással nem pótolható. Véradó lehet mindenki, aki egészségesnek érzi magát, rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal, elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves, testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot, a tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek, valamint, hogyha a véradást megelőző orvosi vizsgálaton a vizsgálóorvos úgy dönt, hogy adhat vért a jelentkező.

Nézze meg ezt is:

Újabb gyulai úszó sikerekkel zárult két februári verseny

  Két rangos eseményen is szép eredményeket értek el a Gyulai Várfürdő fiatal úszói, legutóbb …