2024. április 26., péntek
FONTOS

Három autóba fértek be az ajándékok

Százhetvenegy gyermek karácsonyát segítettek szebbé tenni azok, akik a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontba vitték ajándékokkal teli cipősdobozaikat.

Az ajándékokat december 18-án szállították el a gyulai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai.

Nyitási éve óta csatlakozik a gyulai Almásy-kastély a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz gyűjtő akciójához. Bár a látogatóközpont a koronavírus-járvány miatt nem fogadhat látogatókat, az ott dolgozók idén is várták a rászoruló gyermekeknek szánt ajándékokat.
– Ebben az évben nagymértékben romlottak a gyűjtés feltételei, mégis természetes volt, hogy idén is segítjük a Baptista Szeretetszolgálat kezdeményezését – közölte még a gyűjtés indulását megelőzően Fekete-Dombi Ildikó, a gyulai kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Az adományozók november 30. és december 18. között egy előre megadott telefonszámon tudták jelezni, hogy csomaggal érkeznek, amelyet a bejáratnál vettek át a kastély dolgozói.

Úgy tűnik, a gyűjtés közzététele sikeres volt: minden eddigi számot felülmúlva 171 csomag érkezett a kastélyba. Az ajándékokat december 18-án három járművel szállították el a gyulai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai. Tájékoztatásuk szerint a csomagok többségét a helyben élő rászoruló családok gyermekei kapják, de a Baptista Egyház közreműködésével minden évben jutnak ajándékokkal teli cipősdobozok a Sarkadi járásba is.

– Nem reméltük, hogy a gyűjtés ilyen sikeres lesz – közölte Fekete-Dombi Ildikó, amikor a cipősdobozokat átadta a családsegítő munkatársainak. – Nehéz éven vagyunk túl, amikor mindenkinek megvan a személyes problémája, nehézsége, ráadásul a járvány miatti telefonos bejelentkezés még tovább nehezítette a cipősdobozok célba juttatását. Büszkék vagyunk, hogy a magunk eszközeivel segíthettünk az adományozásban, s köszönjük azoknak a gyulaiaknak és a környező településen élőknek, akik ajándékaikkal segítették a kezdeményezést.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: a kastély mindig is a jótékonykodás kiemelt helyszíne volt a térségben, s – a többi mellett – e fontos hagyományt is követni szeretnék; ennek megfelelően jövőre is cipősdoboz gyűjtő pont lesz a gyulai Almásy-kastély.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …