2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 12. 23.

Témák:

– Több szempontból is rendkívüli évet tudhatnak maguk mögött a város kiállítóhelyei. Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető a Gyula Tv-nek adott évértékelő interjújában kiemelte, arra készülnek, hogy a jövő évben sem lehetnek nagyobb tömegrendezvények. Valamint gyerekeknek szóló tárlatvezetést is terveznek.

– 95 új pozitív esettel szerdán 10 ezer 500-ra nőtt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek száma.

– Látogatószobát alakítottak ki több gyulai idősotthonban, ennek köszönhetően karácsonykor is lehetővé vált a lakókkal való találkozás. A helyiségben testi kontaktus nincsen, így biztonságban beszélgethetnek az oda érkezők idős szeretteikkel.

– Már közel két hete egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük azoknak a volt diákoknak, akik 2020 nyár elején végeztek tanulmányaikkal és nem tanultak tovább. Változások lépnek életbe a gépjárműadóval kapcsolatban is, ez ügyben a tulajdonosoknak azonban nincs teendőjük.

– Pénteken folytatódik a Mi otthonunk – a mi történeteink elnevezésű sorozat, melyben ez alkalommal Balogh Dorottya főlevéltáros a Gyulavári Mozi történetét mutatta be. A közel hét évtizeden keresztül üzemelő mozi berendezése még ma is működőképes.

– A hagyományokhoz híven idén is cipősdoboz gyűjtő pont volt a gyulai Almásy-kastély. Ezúttal 171 gyermek karácsonyát segítettek szebbé tenni az adományozók.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …