2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Exkluzív bálterem várja a vendégeket az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában

Ezek a felvételek még tavaly augusztusban készültek az Almásy-kastély Stefánia szárnyában zajló munkálatokról, 2021 januárjában pedig már megújult pompájában várja a bálterem a szükséges berendezéseket. Jelenleg az ingóságok beszerzése zajlik, melyeket az önkormányzat saját forrásból fog biztosítani. A korszerűsítésre már több szempontból is szükség volt. A Stefánia szárnyban ezentúl olyan lehetőségek nyílnak, melyeknek köszönhetően újabb bevételi források jelennek meg. Emellett egy újabb turisztikai vonzerő jött létre a városban, nem utolsó sorban pedig exkluzív helyszíne lehet céges rendezvényeknek, esküvőknek és egyéb magánrendezvényeknek.

Fekete-Dombi Ildikó folytatta, bíznak benne, hogy azokhoz az ötcsillagos igényekre vágyó érdeklődők számára is eljut a Stefánia szárny rekonstrukciójának híre, akik az ország távolabbi pontjáról érkeznének. A bálterem mellett egy nem mindennapi konyhát is kialakítottak a kastély mellékszárnyában, ahol különleges élményben részesülhetnek a látogatók.

Az említett és a képeken is látható konyhában zajló főzőkurzusok elsősorban a gasztro történetekhez fognak kapcsolódni. A konyha egyedi családi rendezvényeknek adhat helyszínt. A Stefánia szárnnyal kapcsolatban több nagyobb terv áll készen már erre az évre, ezek megvalósításához már csak a járványügyi helyzetnek kellene pozitív irányba mozdulnia.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …