2024. április 26., péntek
FONTOS

Összesen 518 TOP-os fejlesztés valósult meg a megyében 2020 végéig

A megyei települések fejlesztésekor szempont volt, hogy a Településfejlesztési Operatív Program beruházásai a térség gazdasági fejlesztését is szolgálják.

Ennek köszönhetően épült meg Békés megyében összesen 21 ipari park, 6 inkubátorház. 21 turisztikai beruházás is megvalósult, mindemellett 41 piac újult meg. Hozzátehető, hogy a gazdaságfejlesztő beruházások mellett 34 egészségügyi intézményt, többnyire orvosi rendelőt és 33 szociális ellátást végző intézményt is felújítottak.

Ebben az időszakban kezdődött el az új, a 2021-2027-es fejlesztési ciklus tervezése. A VMOP, a Versenyképes Magyarország Operatív Program koordinálása szintén a Békés Megyei Önkormányzat feladata lesz.

 

A VMOP felhívásai azzal a különbséggel indulnak el a korábbi években meghirdetett pályázatokkal szemben, hogy turisztikai fejlesztések is finanszírozhatók lesznek. Ez Gyula szempontjából különösen fontos lehet. Mindez azt jelenti, hogy a települések olyan beruházásokra is pályázhatnak, melynek köszönhetően a koronavírus-járvány következtében kialakult negatív hatásokat is ellensúlyozhatják.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …