2024. április 27., szombat
FONTOS

Az érvényesítés és a beiratkozás is lehetővé vált a könyvtárban

A kormány által meghosszabbított korlátozó intézkedésekkel összhangban a Mogyoróssy János Városi Könyvtár és fiókkönyvtárai március 16-ig zárva tartanak.

A kintlévő könyvek kölcsönzési határidejét automatikusan meghosszabbították, de továbbra is lehetőség van az önálló hosszabbításra a létesítmény online felületén, valamint e-mailben, vagy telefonon. A kontaktusok számának csökkentése érdekében olyan korlátozásokat alkalmaztak, hogy csak azok kereshették fel kölcsönzéssel kapcsolatban az intézményt, akik be is voltak iratkozva. Egyre több jelzés érkezett olyanoktól, akiknek lejárt az olvasójegye, vagy akik régebb óta nem tagjai a könyvtárnak, viszont szeretnének kölcsönözni.

Dézsi János kiemelte, egy beiratkozás alkalmával fontos, hogy a személyazonosságot be tudják azonosítani, ezt kellett megoldaniuk.

A könyvtár igazgatója hangsúlyozta, egyre többen élnek ezzel a beiratkozási lehetőséggel. E szolgáltatás mellett mást is szeretnének a jövőben. Belépni a könyvtár és a fiókkönyvtárak területére továbbra sem engedélyezett, csak az ablakon, vagy az ajtón keresztül tudják biztosítani. Készülnek az év hátralévő részére, bíznak benne, hogy az Ünnepi Könyvhét dátumáig, június 10-ig már szervezhetnek programokat. A tervek szerint Gyulára látogat Tompa Andrea írónő, valamint André Ferenc, fiatal kolozsvári slammer költő is. Emellett Balássy Fanni könyvét is szeretnék bemutatni a jövőben.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …