2024. április 26., péntek
FONTOS

Közel tízezer használati tárgyat leltároznak a gyulai kiállítóhelyeken

Jelenleg is zajlik a gyulai kiállítóhelyek, illetve a művelődési központ leltározása.

Az Erkel Ferenc Emlékházban múlt héten kezdődtek a munkálatok, az intézmény dolgozói hat kisebb csoportban látják el feladatukat. Szappanos Gábor történész elárulta, mindenkinek megvan a saját feladata, van aki lefotózza a tárgyat, más leltári számot ad neki, vagy a digitalizálását végzi. Tehát nem pusztán számba veszik, ellenőrzik az eszközök, berendezési tárgyak meglétét.

A kényszerű zárvatartás ideje alatt az Erkel Ferenc Kulturális Központ dolgozói számos feladatot elvégeztek már. Az ilyenkor szokásos takarítási, felújítási munkák mellett az elmúlt évben zajlott a múzeumi revízió, valamint folyamatos a múzeumi raktár tárgyainak digitalizációja is. A használati tárgyak leltárba vételét azonban nem csak a kényszerhelyzet indokolta, a folyamatosan zajló tevékenységet a jogszabályi kötelezettség, illetve a Stefánia-szárny eszközbeszerzése egyaránt indokolja – fejtette ki Fábián Tamás kommunikációs vezető.

Hozzátette, a mindennapi használati tárgyak számbavétele azért is kiemelten fontos, mert ilyen módon lehet ellenőrizni ezek állapotát, elhasználódásának mértékét. A következő hetekben az irodabútoroktól a laptopokon és fogasokon át a mikrofonokig és létrákig minden tárgy külön számot kap, így a kulturális központ dolgozói abban reménykednek, hogy tízezer matrica elegendő lesz a feladat elvégzéséhez.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …