2024. április 26., péntek
FONTOS

107 óvodás gyermek szülei élnek az ügyeleti rendszerrel Gyulán

A járványügy alatt Gyula Város Egyesített Óvodája mind a nyolc tagintézménye ügyeleti rendszerben dolgozik.

Ezzel a lehetőséggel 107 gyermek szülei éltek. Emellett 97 óvodás étkezését kellett biztosítaniuk. Ez gyakorlatban úgy néz ki, hogy a szülők megrendelték az ebédet, és délben elmennek személyesen az óvodába és elszállítják. Az otthon maradt, az ügyeleti rendszerben részt nem vevő gyermekek számára a pedagógusok online küldenek különböző feladatokat.

Az online tevékenységek annyiban különböznek a hétköznapi feladatoktól, hogy csak olyat állítanak össze az óvónők, melyeket otthon is megtudnak valósítani a szülők. Makráné Gombkötő Zita kiemelte, hálásak a szülőknek, hiszen a hétvégéhez közeledve mindig küldenek az óvónéniknek visszajelzéseket fotók, videók formájában. Itt azokról a feladatokról, tevékenységekről jön visszajelzés, ami az adott hétre lett kiadva.

Idén április 20 és 22 között lesz az óvodai beiratkozás, amely elsősorban online formában zajlik. Emellett igény szerint személyes beiratkozásra is lesz lehetőség.

Az óvodák az iskolákkal együtt várhatóan akkor nyithatnak ki, ha a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót. Ez a jelenlegi állás alapján április 12-én vagy április 19-én történhet meg.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …