2021. október 25., hétfő
FONTOS

Szombaton nyit a rondella, lehet, hogy a vár is

Hétfő óta javában készülnek a szombati nyitásra a nonprofit kulturális cég által üzemeltetett gyulai rondellánál.

Ezeken a csütörtöki felvételeken már a helyükre kerültek a hűtők, összeállt a pult, de még azért bőven volt tennivaló. A teraszok ugyan már napok óta nyitva tarthatnak, itt azonban a hely egyedi adottságai miatt nem volt olyan könnyű felkészülni a vendégek fogadására.

Nyílik a gyulai vár kapuja ezeken a csütörtöki felvételeken. Egyelőre csak a forgatás miatt, de ha minden jól alakul, szombaton – hosszú idő után – már az első látogatókat is fogadhatják itt. A nyitás időpontja egyelőre bizonytalan, hiszen azt a négymillió beoltotthoz kötötték, az viszonyt bizonyosnak látszik, hogy erre néhány napon belül sor kerül.

Amikor kinyitnak a múzeumok, egyelőre mindenhol csak a tárlatot lehet majd megtekinteni, egy ideig nem lesznek garantált programok és tárlatvezetések sem. A látogatást a 4 millió beoltott elérése után egy ideig biztosan védettségi igazolványhoz kötik, mindenhol azt kérik majd, hogy a vendégek viseljenek maszkot.

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …