2024. április 26., péntek
FONTOS

Tizenegy állattenyésztő oklevelet adtak át Gyulaváriban

Felnőttképzés az egészséges élet és fenntartható életkörnyezet területén.

Ezzel a címmel indult el az a román-magyar határon átnyúló uniós pályázat, mely az álláskeresők és a szociálisan kirekesztett személyek képzését és elhelyezkedését segíti elő. A projekt keretében Békés megyében 2021 augusztusának végéig 13 képzésen összesen 220 ember vesz részt. Amennyiben a járványügyi korlátozások megengedik a további időszakban állásbörzéket és konferenciákat is tartanak a gyulai helyszínen. A képeken is látható épület éppen a közelmúltban készült el, Gyulaváriban a Képző és Szociális Központ felépítése is a pályázat részeként valósulhatott meg.

Május 11-én, kedden reggel hét órakor kezdődtek el az állattenyésztő vizsgák. Ezen a napon tizenegyen tettek tudásukról tanúbizonyságot. Ezt követően tervezik még a kerti munkás tanfolyam elindítását, szintén Gyulaváriban, illetve egy ECDL tanfolyamra is lehet jelentkezni, melyet szintén ebben az épületben oktatnak majd.

 

A képzések terén elsősorban a mezőgazdasági terület kerül főszerepbe, az elmúlt időszakban lezajlott már aranykalászos gazda képzés, mezőgazdasági vontató képzés és jelenleg is folyik tizennégy résztvevővel egy mezőgazdasági gépész tanfolyam, ami ősszel fejeződik be.

 

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …