2024. április 27., szombat
FONTOS

Vízforgató berendezést telepítenek a Munkácsy tónál, megújult az Erkel-tó környezete

A telefonos felvételek még az elmúlt hétvégén készültek a gyulai Erkel tónál, ahol a terület partját tették rendbe.

A horgászok és a kikapcsolódni vágyók számára jó hír, hogy ezentúl autóval is megközelíthető a partvonal, a Sarkadi út felől egészen az átfolyóig be lehet hajtani. A gépekkel a befolyó, kifolyó részeket is átrendezték, ennek köszönhetően gyorsabban áramlik majd mindkét irányba a víz – mondta el Schlett Árpád, a Gyulai Sporthorgász Egyesület elnöke. Így lesz biztosított majd az Erkel tó vizének frissessége.

Hétfő délután már a Munkácsy tavon folytatódtak a munkálatok, itt azonban egészen más feladatokat láttak el a gépek. A területen villanyvezetéket fognak körbevezetni, aminek köszönhetően vízforgató berendezéseket tudnak elhelyezni a tóban.

 

Az egyesület tervei között szerepel, hogy az érintett tavaknál fellendítse a közösségi életet, ezért is fontos, hogy a legmegfelelőbb körülmények legyenek kialakítva.

A rendezvényekkel kapcsolatban elhangzott, hamarosan újra megrendezik a már több éves hagyományra visszatekintő családi napot a Wesselényi-tónál és ugyan erre a mintára szeretnének hasonló programokat elindítani az Erkel- és a Rákóczi-tónál is.

 

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …