2024. április 26., péntek
FONTOS

Tíz napos mennyország Szanazugban

Tíz napos mennyország – így említik egymás között a gyerekek az ÁGOTA közösség hagyományos szanazugi, nyári táborát.

Ez mindmáig a legnagyobb lélekszámú és a legtöbb élményt adó nyári tábor, amelyet kifejezetten a családjukból kiemelt gyerekek és fiatalok számára szerveznek. A táborban önkéntesként dolgozik Bereczki Tímea, aki szintén állami gondoskodásban nőtt fel, nevelőszülőknél.

Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója szerint különleges táborról van szó, az oldott hangulat arra is szolgál, hogy felszabadítsa a gyerekeket a lelki terhek súlya alól.

A gyermek a legnagyobb ajándék – hangsúlyozta Simon Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára a rendezvény megnyitóján. Hangsúlyozta, azért áll a jelenlegi kormány politikájának középpontjában a gyermek és a család, mert ők képviselik a jövőt.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye az ÁGOTA alapítvánnyal együttműködve több, mint hétezer állami gondozott gyermekről gondoskodik. Kiss-Rigó László püspök a megnyitón kiemelte: egy év kihagyás után szerveződött meg az idei tábor, így még nagyobb a találkozás okozta öröm, mint máskor.

Az eseményen az is elhangzott, hogy a tervek szerint jövőre már nem Szanazugban, hanem a Bács-Kiskun megyei ÁGOTA Falván, saját területen szervezi meg az alapítvány az állami gondoskodásban élő fiatalok XXV. nyári táborát – ezért a szervezők mindenkinek köszönetet mondtak, hogy a Békés megyei helyszín éveken át befogadta és kiválóan kiszolgálta a rendezvényt.
 

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …