2022. augusztus 11., csütörtök
FONTOS

Prevenciós előadást szerveztek Gyulán

 

 

A mentális problémák gyakoriságának csökkentésében is segítséget nyújthat az a program, melynek részeként a közelmúltban drogprevenciós kiállítást mutattak be és előadást is tartottak a gyulai művelődési központban. Ez a tárlat 20 éve járja az országot, a kiállítás 100-nál több helyszínen fordult már meg.

Az esemény egy nagyobb program része volt, mely az egészségmegőrzést helyezi a középpontba a családi funkciók erősítésével. A járvány miatt sok programelemet az online térben valósítottak meg, de ezzel együtt nemcsak az érintettek, hanem a közreműködő segítők is értékes gyakorlati tapasztalatokat szerezhettek.

Több mint 70 csoportos foglalkozás valósult már meg, összességében közel 700 embert értek el. A járvány miatt persze nem volt könnyű kapcsolatot létesíteni az emberekkel.

A Köztes Átmenetek című kiállítás a droghasználat, a függőségek sokdimenziós problémáját igyekszik interaktív és átélhető módon bemutatni a résztvevők számára. Főként 14 éven felüli diákokat, szülőket és pedagógusokat várnak a foglalkozásokra.

Nézze meg ezt is:

899 új fertőzött egy hét alatt Békésben

899 új esettel egy hét alatt 58 810-re emelkedett Békés megyében a koronavírus fertőzöttek 2020. …