2024. április 26., péntek
FONTOS

Az ajtó című előadást is bemutatják a Szabó Magda Napokon

A Gyulai Várszínházban az elmúlt években már szinte hagyománnyá vált, hogy a csaknem 2 hónapos összművészeti fesztivál programjainak a zárása tematikus napok köré épül. Az elmúlt évtizedek valamelyik klasszikus írójának az életművét középpontba állító sorozatával Székely János, Weöres Sándor és Márai Sándor után idén Szabó Magda munkássága előtt tisztelegnek.

Augusztus 16-án, hétfőn az Agyigó című darabot hozza el a Gózon Gyula Kamaraszínház, melyet a kamarateremben láthatnak a nézők. Az előadást Nagyváradi Erzsébet előadásában és Vasicsek János gitárkíséretében tekinthetik meg a nézők.

Ezt követően este a várszínpadon a Nemzeti Színház és a Gyulai Várszínház közös bemutató előadását Az Ajtót láthatják a színházkedvelők Udvaros Dorottya, Söptei Andrea és Rubold Ödön főszereplésével, Szabó K. István rendezésében. Elek Tibor igazgató elmondta, hogy olyan sok az érdeklődő az előadásra, hogy már pótszéket sem tudnak elhelyezni, ezért vasárnap egy főpróbát tartanak, melyre szintén várják az érdeklődőket.

Augusztus 17-én, Kedden, Szabó Magda az Őz című regényének színpadi változatát mutatják be a kamarateremben. Este az Erkel Ferenc Művelődési Központban a Szolnoki Szigligeti Színház hozza el a Régimódi történet színpadi adaptációját, Csiszár Imre rendezésében.

A Szabó Magda Napok utolsó napján, augusztus 18-án, szerdán gyerekelőadással készültek a szervezők, A Tündér Lala című zenés mesejátékot hozza el a Nagyváradi Szigligeti Színház.

A tematikus napok az Az a szép, fényes nap című történelmi játékkal zárul, melyet a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásában, Bagó Bertalan rendezésében láthatnak a nézők a Tószínpadon.

A Gyulai Várszínház nyári évada, augusztus 19-én az Akárki című moralitás-játékkal ér véget, Hegedűs D. Géza és Zsótér Sándor főszereplésével, Bodolay Géza rendezésében. A darabot tavaly nyáron mutatták be Szegeden, a Dóm téren. Idén felújított formában, a Gyulai Várszínház produkciójaként láthatják az érdeklődők a várszínpadon.

 

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …