2024. április 26., péntek
FONTOS

Félprofivá vált a gyulai PowerBeat

A háromból az egyik Prima-díj Gyulán maradt, a VOSZ által szervezett eseményen a hagyomány szerint háromszor egymillió forintot osztottak szét a megyei kulturális, tudományos és sportélet legkiválóbb képviselői között.

Idén a fürdővárosban megrendezett gálán a gyulai PowerBeat Ütőegyüttes volt az egyik kitüntetett. A 3Témában ennek apropóján Fábián István, a zenekar vezetője beszélt arról, mi minden történt velük megalakulásuk óta. Szavaiból kiderült, hogy közel sem volt könnyű az indulás.

A Prima-díjas csapat magját azok a fiatalok alkotják, akik jó egy évtizede a zeneiskolába jártak az ott tanító Fábián Istvánhoz. Ők annak ellenére együtt maradtak, hogy sokan másik városban folytatták tanulmányaikat, majd adott esetben munkát is máshol vállaltak.
Az együttes tagjai nem szeretnének itt megállni, sok tervük van a jövőre nézve.

Fábián István azt mondta, ez a csapat mostmár elérte félprofi szintet, mert lazán ugyanakkor összeszedetten játszanak a színpadon. A következő időszakban a fejlődés kerül a fókuszba, megpróbálnak nemcsak a hangszerelésben, hanem a megjelenésben is előre lépni, erősíteni a produkció során a show elemeket.
 

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …