2024. március 19., kedd
FONTOS

Milliós adományt gyűjtöttek a megyei kórháznak

 

Első alkalommal rendezték meg szombaton a Békés Megyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem rendezésében a “Fuss és segíts!” elnevezésű, jótékonysági futóversenyt.

Az adományokból és a nevezési díjakból közel egymillió forint folyt be, ezzel az összeggel a Békés Megyei Központi Kórházat segítik. A verseny megszervezésével jelképesen a kórház dolgozóinak koronavírus-járvány elleni küzdelemben tanúsított helytállásáért mondtak köszönetet a szervezők.

– Ez a rendezvény tisztelgés és üzenet. Tisztelgés a kórházi dolgozók teljesítménye előtt és üzenet, hogy továbbra is mindent megteszünk a Békés megyei emberek egészségének, életének védelme érdekében – hangsúlyozta Takács Árpád kormánymegbízott.

– A járvány elleni védekezés ideje alatt a társadalom többségének erkölcsi támogatását is élvezte az intézmény, a kormányhivatallal és a megyei védelmi bizottsággal pedig folyamatosan együttműködtek a feladatok megoldásában – mondta Zsilák János, a Békés Megyei Központi Kórház orvos igazgatóhelyettese.

A Gál Ferenc Egyetem olyanokkal foglalkozik, ami hasznos a megyének, az itt élőknek, és javára válik az egész nemzetnek – emelte ki Kozma Gábor, az intézmény rektora.

A különböző korosztályokban és távokon több, mint négyszáz nevező mérettette meg magát. a A legifjabb futó alig másfél, a legidősebb versenyző pedig 66 esztendős volt.

A jótékonysági futóversenyen az 1-3 éves korosztály 200, a 4-5 évesek 300, a 6-7 év közöttiek 500, a 8-9, illetve a 10-12 éves korosztály 800 métert teljesített. A felnőttek 3, 6 és 12 kilométeres egyéni futamokon, illetve 12 kilométeres női és férfi váltóban állhattak rajthoz. A nők 3 kilométeres mezőnyében Sztraczinszki Lili (0:13:13), a férfiakéban Körömi János Pál (0:10:31) diadalmaskodott. A nők között a 6 kilométeres távon Forján Petra (0:30:19), a férfiak között Zahorán Milán (0:20:57) végzett az első helyen. A szebbik nem tagjai közül 12 kilométeren Frankó Csilla (0:55:50), a férfiak mezőnyében Karsai Gábor (0:40:21) nem talált legyőzőre. Valamennyi távon az első helyezett férfi versenyző a kategória abszolút győztese címet is bezsebelhette.

A 12 kilométeres női váltóban a Tokai Lívia vezette négyes diadalmaskodott (1:06:34), míg a férfi váltóban a Komáromi László Tamás vezette csapat végzett az élen (0:46:21).

A versenyközpont helyszínén sportbemutatók, egészségügyi szűrés várja az érdeklődőket.

 

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …