2021. november 29., hétfő
FONTOS

Figyelmeztet a rendőrség: ne várjunk az utolsó pillanatig a gumicserével

A következő időszakban már 7 fok alatti, néhány nap kivételével pedig a fagyponthoz közeli lesz a hajnali hőmérséklet.

Az ősz közepén már egyre többen keresik fel a gumiszervizeket, hogy a nyári szetteket lecseréljék téli abroncsokra. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság azt javasolja, ne várjuk ezzel az utolsó pillanatig.

Szombati Andrea kiemelte, a tél közeledtével rendszeresen több mindenre felhívják a figyelmet annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen, biztonságosabban tudjon közlekedni. Reggelente párásak lehetnek az autók ablakai nemcsak kívülről, hanem belülről is, amely nagyban gátolja, befolyásolja a kilátást.

Elhangzott, az izzók állapota mellett érdemes ellenőrizni azt is, hogy nem mattult-e be a fényszóró, és adja-e azt a fényerőt, amellyel jól tudunk látni. Szombati Andrea hangsúlyozta, lényeges, hogy a kerékpárral közlekedők is fokozottan figyeljenek, hiszen hiába figyelmesek az autósok, hogyha a biciklin nincs lámpa, prizma. Az elkövetkezendő időszakban egyre többet kell közlekednünk szürkületben, sötétben, hiszen rövidülnek a nappalok, és az időjárás is folyamatosan változik.

Nézze meg ezt is:

Ittas járművezetés Dévaványán és Gyulán

Békés megyében 2021. november 26-án személyi sérüléssel járó közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre. …