2024. május 8., szerda
FONTOS

A krizantém teleltetésével kapcsolatban adott tanácsokat Szűcs Gergely

A krizantém jellegzetesen az a növény, melyet az emberek leginkább Halottak napján és  Mindenszentekkor szoktak kivinni a temetőbe. Ezt követően gyakori kérdés, hogy miként tudjuk lehetőleg minél tovább megóvni, megőrizni a növényt, hogy túlélje a telet. Ezzel kapcsolatban adott tanácsot Szűcs Gergely kertész.

A krizantém az őszirózsafélék családjába tartozik, és sokféle színben megtalálható a virágüzletekben a sárgától a fehéren át egészen a ciklámenig. Virágzása az ősz utolsó időszakára esik októbertől – novemberig, és az első fagyok megjelenéséig tart. Általában fóliasátrakban, vagy üvegház alatt termesztik ezeket a növényeket. Nem éri őket semmilyen környezeti inger ezen időszak alatt. Akkor kezdenek megedződni az időjárás változásaihoz, amikor új környezetbe kerülnek, mint például faiskolákba, kertészetekbe vagy virágboltokba.

Ha szeretnénk megőrizni növényünket, az első fagyok előtt érdemes valamivel letakarni, falevéllel, újságpapírral vagy különböző takarószövetekkel. Ha ebben az időszakban elegendő nedvességhez jut, és a takarást is megkapja, akkor valószínűleg jövőre is megmarad.

Nézze meg ezt is:

Japán nap a Hanami jegyében címmel rendeztek programokat Gyulán

A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban többek között előadások, workshop, japánkert és japán ételek várták az …