2024. április 26., péntek
FONTOS

Kötelező a maszk a Gyulai Közüzemi Kft ügyfélszolgálatán

Egy nap alatt 185 új esettel nőtt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek száma. Országosan 2595 új fertőzöttet igazoltak. Egy nap alatt 74 többségében idős, krónikus beteg hunyt el. 3172 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 350-en vannak lélegeztetőgépen.

A vizsgált magyarországi települések egyre nagyobb hányadát jellemzi emelkedett vírus-koncentráció. Az elmúlt hetek növekedési üteméhez képest lassul a növekedés üteme, de továbbra is egyértelmű emelkedést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja. A tendencia tekintetében emelkedés tapasztalható több település mellett Békéscsabán is.
Emelkedik a beoltottak száma is, az első adagot 5 959 ezer, a harmadikat 1 millió 243 ezren vették fel.

Egyre több helyen vezetnek be korlátozásokat, igaz, ezek egyelőre leginkább a maszk használatát érintik. A Gyulai Közüzemi Kft Szent László utcai ügyfélszolgálatán a dolgozók és a vendégek védelme érdekében az ügyfelek számára kötelező a maszk viselése. A dolgozóknak nem, de őket plexiüveg választja el a többiektől, és egy géppel itt folyamatosan szűrik és fertőtlenítik a levegőt.

Bányai György üzemvezető helyettes elmondta, továbbra is előírás a dolgozók számára is a másfél méteres távolság betartása, emellett rendszeresen fertőtlenítenek. A cégnél előírás, hogy aki tüneteket észlel magán, annak orvoshoz kell fordulnia.

 

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …