2024. március 19., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2022. 01. 26.

Témák:

– Három milliárd forintos, egészségügyi pályázatra készül a Békés Megyei Önkormányzat. A közgyűlés többek között a 2022-es költségvetésről, valamint határon átnyúló pályázatokról döntött. Zalai Mihály elnök kiemelte, ebben az évben 10 millió forinttal tudták emelni a civil pályázati forrásaikat, valamint továbbra is részt vesznek a Bursa Hungaricában.

– Szerdán minden eddigi rekord megdőlt, egy nap alatt ugyanis 673 új koronavírus fertőzöttet vettek nyilvántartásba Békés megyében. A szennyvízben mért vírus koncentráció erősebb emelkedést mutat, ami azt valószínűsíti, hogy a következő hetekben is sok lesz a beteg.

– El kell telnie még legalább egy évtizednek ahhoz, hogy a fiatal, 18 éven felüli generáció értékelni tudja a magyar gyümölcsből készült pálinkát – fogalmazott Fabulya Attila. Az okleveles pálinkabíráló elmondta, közel 50 éven keresztül a magyar pálinka méltatlan helyzetbe került, de az utóbbi évek az ital felemelkedéséről szólnak.

– Továbbra is népszerű a katonai pálya, Békés megyéből is sokan jelentkeznek a képzést biztosító intézményekbe. Az ezzel kapcsolatos, idei változásokról Braun Tibor őrnagy adott tájékoztatást.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 12.

Témák: – Hatan kaptak elnöki elismerést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából megrendezett …