2024. április 27., szombat
FONTOS

Leigazolta a Ferencváros a gyulai Grosics Akadémián nevelkedett Pászka Lórándot

Pászka Lórándot, a gyulai Grosics Akadémián nevelkedett labdarúgót szerződtette hétfőn a 32-szeres bajnok Ferencvárosi Torna Club. A 25 éves játékos 2011-től a Grosics Akadémián nevelkedett. Ott végigjárta az utánpótlás-csapatokat, amelyekben 48 mérkőzésen 27-szer talált az ellenfelek kapujába. 2013 augusztusában, mindössze 17 évesen az akkor a harmadosztályban, Gyulán szereplő Szeged 2011-ben fejlődhetett tovább, ahol első évében 34 mérkőzésen kapott lehetőséget. A védő 2015 februárjában kölcsönben a Várfürdő-Gyulai Termál FC-hez került. Ezt követően visszatért az immáron NB II-ben szereplő Szeged 2011-Grosics Akadémiához, ahol egészen 2019 júliusáig játszott. A hazai mérkőzéseit Gyulán játszó együttesnél ez idő alatt alapemberré vált.

A Ferencváros zöld-fehér mezét 280 mérkőzésen viselő Takács László egykori tanítványáról azt mondta, hogy az első pillanattól kezdve lehetett látni a fiatal játékoson az elszántságot. Az edzéseken odafigyelt minden olyan momentumra, amely hozzásegítette a fejlődéshez.

Pászka Lóránd stabil teljesítményére Budapesten is felfigyeltek és 2019 nyarán a Soroksárhoz került, ahol szintén meghatározó tagja lett a csapatnak. Összesen 77 alkalommal szerepelt Lipcsei Péter együttesében, és védő létére hat gólt is szerzett, míg az idei 22 NB II-es bajnokiján öt gólpasszal jelentkezett.

Pászka Lóránd kérdésünkre elmondta, Gyulára egy ismerőse által került, aki felhívta a figyelmét arra, hogy próbajátékra lehet jelentkezni a Grosics Akadémián. Kézdivásárhelyiként több, mint 500 km-t utazva nem volt egyszerű helyzetben.

Pászka Lóránd kiemelte, gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy leigazolta a Fradi.

Hajnal Tamás, a FTC sportigazgatója a FradiMédiának azt nyilatkozta, Pászka Lóránd meggyőző teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban az NB II mezőnyében. Ezt követően januárban lehetőséget kapott az NB I-ben, a Ferencvárosnál. Szakmailag és emberileg is olyan teljesítményt nyújtott, amely azt mutatta, hogy ezt a szintet is meg tudja ugrani.
nyitókép forrás: fradi.hu

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …