2024. április 26., péntek
FONTOS

Díjazták a középiskolás ápolójelölteket

Első alkalommal rendezte meg a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete azt a versenyt, melyen középiskolás ápolójelöltek mérték össze tudásukat.
A három fordulós verseny első két körében online adtak számot tudásukról a tanulók. A csütörtök délelőtti harmadik, záró forduló során oktatótermi körülmények között, skill-laborban gyakorlati részen vettek részt a Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórházában. Délután pedig díjazták a két “Kiváló ápolójelöltet”, valamint a “Legkiválóbb ápolót”.
Kiváló ápolójelöltként Oláh Evelin végzett a harmadik helyen. Második lett Pauló Adrienn Gabriella. Az első alkalommal életre hívott verseny “Legkiválóbb ápolójelöltje” Komoróczki Eliza lett.

Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora az eseményen kiemelte, a gyulai karon már 27 éve folyik ápolóképzés. Elhangzott, a „Legkiválóbb ápolójelölt” verseny célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az ápolói hivatás szépségeire, és hozzájáruljon ezen hivatás népszerűsítéséhez.

A szervezők remélik, hogy az eseménnyel hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több középiskolás tanuló választja a későbbiekben az ápolói hivatást.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …