2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Sikeresen pályáztak a gyulai civil szervezetek

Nemrég megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap felhívásainak eredményei.

Gyuláról összesen 34 civil szervezet pályázott, melyből 32 jelentős összeggel gazdálkodhat 2022 áprilistól 2023 március végéig. A működési pályázatok révén jellemzően 1 és 3 millió forint közötti összeget kapnak a civil szervezetek. Jelenleg a szerződéskötések zajlanak.

Februárban ünnepelte nyolcadik születésnapját a gyulai piactéren található SM adománybolt. A már hagyományos ünnepség idén elmaradt, de a tagokkal online tartották a kapcsolatot. Az adománybolt bevételéből jelentetik meg negyedévente a Multiplex magazint. A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete azt a célt tűzte ki, hogy az országban egyedülálló módon, hasznos információkkal lássák el a betegeket. Nyikora Péterné kiemelte, évről-évre egyre nagyobb a hajlandóság az emberekben az adományozásra.

Nyikora Péterné kiemelte, májusban szeretnék megrendezni a már hagyományos SM világnapi rendezvényt Gyulán. Szeptemberben pedig az országos SM napra készülnek.

Március elsején újabb házi versenyt rendeztek a gyulai bowlingpályán. A megmérettetésen az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézmény fiataljai és a Harruckern SE versenyzői mérték össze tudásukat. Az utóbbiak egy március 19-ei országos versenyre készültek fel a keddi programmal.

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …