2024. április 26., péntek
FONTOS

Megkezdődött a gyulai virágosztás

Eredetileg hétfő délután két órára hirdették meg a városi virágosítási program első állomását a törökzugi fiókkönyvtárba, azonban voltak olyan érdeklődők, akik már egy órával hamarabb megjelentek a helyszínen.

Ezek a felvételek két óra után pár perccel készültek, ekkorra már kisebb sor alakult ki a könyvtár előtti placcon. Egy-egy ember nyolc virágot kapott a szatyorba.

A néhány éve elindított Virágos Gyuláért program sikere talán még az azt életre hívó önkormányzat munkatársait is meglepte. A lendületet a járvány sem törte meg, akkor elkerülve a csoportosulást házhoz szállították a növényeket azoknak, akik igényelték.

Kónya István alpolgármester, körzeti képviselő elmondta, ez a program nemcsak szebbé teszi a várost, hanem még abban is segít, hogy a helyi közösségek erősebbé váljanak. Több példa van ugyanis arra, hogy egy-egy lakóközösség összefogott, és közösen ültetnek növényeket.

A városban összesen 40 ezer tő virágot osztanak szét, ezek egy jelentős részét közterületre, vagy közterületről is látható helyre ültetik ki a lakosok.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …