2024. április 26., péntek
FONTOS

Négy terület szakembere beszélt a biztonságos közlekedésről

A biztonság szempontjaira fókuszáltak a szerdai, Közlekedési Kultúra Napi programon, melyen a szervező Sós Imre meghívására az út, a sín, a víz és a levegő közlekedéséről tartottak előadást a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron.

Tóth László, a Békéscsabai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elsősorban a közlekedésben részt vevők lelki szempontjait vizsgálta. Elmondta, a közlekedő ember folyamatos stressz helyzetben van, szabályszegés esetén gyakran csak a mindennapi életünk tükröződik.

A vasúti, vagy ahhoz kapcsolódó közlekedéssel kapcsolatban elhangzott, idén már több baleset történt, mint tavaly egész évben – hangsúlyozta Görög Beáta, a MÁV műszaki igazgatóhelyettese.

Illés Gergely, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság osztályvezetője az odafigyelés, körültekintés fontosságára hívta fel a figyelmet. A légi közlekedéssel kapcsolatos tapasztalatairól Czigány Ildikó, a MALÉV első női kapitánya beszélt.

A rendezvény zárásaként Sós Imre hangsúlyozta, közös felelősségünk, hogy elkerüljük a baleseteket, és nem csak május 11-én, hanem az év összes napján figyelembe vegyünk a biztonság szempontjait.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …