2024. április 26., péntek
FONTOS

Megnyílt az ünnepi könyvhét Gyulán

Csütörtök késő délután megnyitották a 93. Ünnepi Könyvhét és a 21. Gyermekkönyvnapok programjait Gyulán.

A Kossuth téren kezdődő eseményen Kónya István alpolgármester kiemelte, a könyvhét a magyar szerzők, alkotók, valamint az olvasók legnagyobb ünnepe. A könyv használata, olvasása alapvető műveltség a mai ember számára is.

A Kossuth téri sátrak egyikében Kiss Ottó, József Attila-díjas író, költő dedikálta az újonnan megjelent könyvét, melynek címe a Kék oroszlán bezár. A kötet a Dél-Alföldön, Kelet-Magyarországon élők rendszerváltás utáni életét mutatja be.

Dézsi János, a gyulai könyvtár igazgatója kiemelte, az ünnepi könyvhét célja, hogy a kortárs írókra, valamint az irodalomra hívja fel a figyelmet.

A megnyitót követően a könyvhét első vendége Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas író, költő, műfordító volt. A fiatalabbak számára a legismertebb könyvsorozat az a Stephenie Meyer: Alkonyat, Újhold és Napfogyatkozás című köteteinek a fordítása volt.

A könyvhét programjai között szerepel majd többek között “Gyulai polgárok visszaemlékezései” címmel Scherer Ferenc és Benedek memoárjának bemutatója, valamint “Eltitkolt nőtörténelem” címmel cselédek, háziasszonyok és házimunkák történetéről beszél Budai Lotti író, blogger.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …