2024. április 26., péntek
FONTOS

Közel 1500 km-en végez kaszálást a Magyar Közút Békés megyében

Országosan 460 millió négyzetméternyi, vagyis 64 ezer focipályányi területen, Békés megyében pedig közel 1500 km-es szakaszon végez kaszálást a Magyar Közút. Képünkön éppen a békéscsabai elkerülő úton folynak ezek a munkálatok.

Hunya Péter, a társaság Békés megyei igazgatóságának üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője elmondta, a nyárias idő beköszöntével egyre gyakrabban találkozhatunk utunk során kaszálási munkát végző közutasokkal, hiszen a tavaszi-nyári időszakban kiemelt feladatuk a növényzetgondozás. A napos és esős időszakok váltakozása kedvez a növényzet gyors növekedésének, így a társaság munkagépekkel és kézi eszközökkel végzi ezeket a munkákat a biztonságos közlekedés és az esztétikus környezet fenntartása érdekében.

A kaszálási munkákat alapvetően csak mozgó terelés mellett lehet végezni. A társaság nagyrészt a forgalommentesebb, éjszakai és a hajnali órákban látja el ezeket a feladatokat, azonban a munka volumene megköveteli a nappali munkavégzést is.

A kaszáláson túl a társaság végzi a kórokozók elleni védekezést és a gyomirtást is, továbbá havi rendszerességgel az elmúlt években közutak mentén telepített növények öntözését is áprilistól szeptemberig. A Magyar Közút arra kér mindenkit, hogy fokozott figyelemmel vezessenek valamennyi kezelésükbe tartozó útszakaszon.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …