2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Nagyköveti részvétellel rendeztek Japán napot Gyulán

A város vezetése fogadta a Béke sugárúton Otaka Masatot, Jaopán rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét, majd kísérték be a diplomatát a pénteki programoknak otthont adó művelődési központba.

Saját, két nyelven előadott haikujával jellemezte Gyula és Japán barátságát Vihar Judit, a Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke. Görgényi Ernő gyulai polgármester arról beszélt, hogy az itt élők kitüntetett érdeklődést mutatnak a japán kultúra iránt.

Otaka Masato köszönetét fejezte ki a gyulaiaknak a Japánnal kapcsolatos programokért, egyben kiemelte azok sokszínűségét. – Örömömre szolgál, hogy sok magyar és japán ember együttműködésének köszönhetően ilyen széles körben sikerül bemutatni a japán kultúra értékeit – hangsúlyozta.

A pénteki programok során számos különlegességgel találkozhattak az érdeklődők, ilyen volt Kovács András szamurájkard bemutatója is. A Kincsesbányán élő férfi maga készíti ezeket a fegyvereket.

Gyulán néhány évvel ezelőtt jött létre ár éve jött létre egy alapítvány, melynek az a célja, hogy közelebb hozzák az ázsiai kultúrát a térségünkben élő emberekhez. A gyulai sorozat következő programja Törökországgal foglalkozik majd.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …