2024. április 27., szombat
FONTOS

Mitológiai témákra épül az idei Hetedhét Játékváros

Almáspitét és sós-magvas rudat is lehet gyuróval, vagyis a Hetedhét Játékváros hivatalos fizetőeszközével venni a kétszer ötnapos táborban.

A gyerekek kipróbálhatják magukat rádiósként, valamint tévésként is. Emellett belekóstolhatnak az önkormányzat munkájába, a fabrika műhelyben pedig különféle tárgyakat készíthetnek. A gyerekek még mozielőadáson, valamint különféle foglalkozásokon is részt vehetnek.

Az immár 14. alkalommal életre hívott játékvárosban nem meglepő, hogy akik egykor még táborozóként vettek részt, azok a későbbiekben segítőként tevékenykednek. A megkérdezettek kiemelték, a közösség ereje az, ami miatt visszatértek a táborba.

Idén a mitológiai témákra épülnek a kéthetes tábor programjai. A dekoráció mellett a műhelyneveknél, valamint a kézműveseknél ez a termékekben mutatkozik meg. A 14. játékváros újdonsága, hogy vállalkozhatnak is a fiatalok.

A gyerekek a munkájukért gyurót kapnak. Egy munkaóráért nyolc gyuró jár, viszont csak hetet kapnak kézhez, hiszen egyet adózniuk kell. A kétszer öt napos játékvárosban összesen 232 fiatal és 83 segítő veszt részt.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …