2024. április 27., szombat
FONTOS

A Kétegyházi útra költözne a Gyulahús a megnyert 4,8 milliárdból

2021. szeptemberében sajtótájékoztatón jelentették be, hogy fennállásának legnagyobb összegű beruházására készül az önkormányzati tulajdonban lévő húsipari vállalat, a Gyulahús Kft. Görgényi Ernő polgármester akkor arról beszélt, hogy bár a cég megalakulása óta nyereségesen működik, a két telephely költségei középtávon már nem teszik lehetővé a gazdaságos működést.

A költözés és egy új üzem építése a számítások szerint jelentős, közel 13 milliárd forintos költséggel jár. Ezt megalapozná az a pályázat, melyet élelmiszeripari cégek számára írtak ki, s melyen a Gyulahús 5 milliárd forintot nyerhet.

Az MTI szerda esti híre szerint az agrártárca közleménye szerint a fürdővárosi vállalat 4,8 milliárd forintot kapott üzemkorszerűsítésre. Mindez azt a célt szolgálja, hogy élelmiszeriparunk a magyar agrárgazdaság hangsúlyos, válságálló ágazata legyen.

Daka Zsolt, a cég ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, ez a támogatási összeg nem fedi le a teljes projektet, ahhoz legalább ötven százalékos önerőre van szükség, tehát más forrásokat is be kell vonni majd a jövőben a megvalósításhoz.

Az már a tavaly őszi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a fejlesztések a cég esetében elkerülhetetlennek látszanak, most úgy tűnik, a Gyulahús egy lépéssel közelebb került ezek megvalósításához.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …