2024. május 30., csütörtök
FONTOS

Új funkciót kap az egykori alispáni lak

Megújul, egyben új funkciót kap Gyula egyik meghatározó, nagy történelmi múlttal bíró műemlék épülete – jelentette be Görgényi Ernő polgármester a csütörtök délután, az egykori alispáni laknál megtartott sajtótájékoztatón.

Ezen a területen egy gyermekeknek szóló szabadidős élményközpontot alakítanak ki, mely a tervek szerint időjárástól függetlenül, négy évszakon át, szakképzett felügyelettel működik majd, és a fiatalok minden korosztálya számára kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget.

Az eseményen Görgényi Ernő emlékeztetett, az épület 12 éve üresen áll, állapota leromlott. Ezért nyújtottak be egy olyan pályázatot a korábban állami tulajdonban lévő, a városnak térítésmentesen átadott ingatlan korszerűsítésére, mely révén 300 millió forintot nyertek. Ezt a képviselő-testület további, közel 50 millió önerővel toldotta meg, így alakíthatják ki a majdani, gyermekparadicsomnak is nevezett központot, melyben napközbeni gyermekfelügyeletet is tudnak majd biztosítani.

Az épület megmentésének fontosságát hangsúlyozta Kovács József. Térségünk országgyűlési képviselője felidézte az alispáni lak történetének fontosabb állomásait.

A gyermekeket korcsoportok szerint külön-külön helyezik majd el az épületben. A legkisebbek 1–2 éves
korig a bölcsődei részben elkerített területen játszhatnak, az óvodás korúak egy nagyobb térben kapnak helyet, amely összeköttetésben áll a zsúrteremmel, a nagyok pedig az épület másik részében, több szobában szórakozhatnak.
 

Nézze meg ezt is:

Hosszú vagy rövid a nyári szünet?

  Hamarosan beköszönt a nyár, ezzel együtt a vakáció is. A 3 Témában arról kérdeztük …