2024. június 20., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2022. 09. 26.

Témák:
– A romániai magyarok és a magyarországi románok helyzetéről is szó esett azon a sajtótájékoztatón, melyet a gyulai Balcescu iskolában tartottak. Az eseményen bejelentették, hogy az országos román önkormányzat is csatlakozik az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójához.

– Többek között a megye közúthálózatának állapotáról és munkaerőpiaci helyzetről is szó volt a legutóbbi megyegyűlésen. A közgyűlés támogatta Vörös Ferenc kinevezését a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság élére, és döntött arról, hogy a megyei önkormányzat jövőre is csatlakozik a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjrendszerhez.

– Nemcsak az autósok és a motorosok, hanem a kerékpárosok esetében is fontos a láthatóság. A változékony, őszi idő beköszöntével a rendőrség újra felhívja a figyelmet a biztonságos közlekedésre.

– Változtak az újraélesztés szabályai, többek között erről is információt kaphattak azok, akik részt vettek a szombati, ingyenes szűrővizsgálaton, Törökzugban. A Hajrá Gyula egyesület szervezésében ez volt az első ilyen program, de hamarosan más városrészekben is szerveznek hasonló eseményeket.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 06. 14.

Témák: – Csütörtök délután megkezdődtek a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri rendezvénye, a 95. Ünnepi …