2024. április 27., szombat
FONTOS

Gyöngyfűzők munkáiból látható kiállítás a gyulai művelődési központban

A Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezésére indult el “A Szakkör” elnevezésű program, ahol online felületen kaptak lehetőséget az érdeklődők arra, hogy betekintsenek különböző, hagyományos szakköri tevékenységekbe.

Első körben a pandémia alatt indult el a kezdeményezés, amikor a személyes találkozók hiányában online formában lehetett csak részt venni a szakkörökön. A járvány enyhülésével, amikor lehetőség nyílt újra találkozni, akkor az Erkel Ferenc Művelődési Központ két közösséggel gyöngyfűző szakkört indított.

A szakköri foglalkozások 2-3 órán át tartottak és közel fél éven át heti, kétheti rendszerességgel találkoznak a közösségek. Október 26-án, hétfőn nyílt kiállítás az elkészült alkotásokból a művelődési központ első emeletén. A Kreatív Klub több, mint 20 tagból áll, melyből 15-en vettek részt a 29 témából álló videósorozat alapján elkészíthető gyöngyfűzésben.

A román általános iskolából 10-en vettek részt a gyöngyfűzésben. A kiállítás október 12-ig tekinthető meg a művelődési központ első emeletén.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …