2024. április 26., péntek
FONTOS

Kiss Ottó, Erdész Ádám és Hajtmann Ildikó kapott Prima-díjat

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének  megyei Prima-gáláját.

A rendezvénynek újra a gyulai Vigadó adott otthont. Nagy Mihály László, a szervezet megyei elnöke elmondta, bármennyire is szeretnénk vidám rendezvényt tartani, a jelenlegi gazdasági klíma erre kevés okot ad. Ennek ellenére a vállalkozók próbálnak kitartani.

Rákóczi Attila, a kormányhivatal főigazgatója kiemelte, a kimagasló teljesítmény kiemelkedő elkötelezettséggel párosul. Kifejtette, a VOSZ által létrehozott díjak célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztése.

Gesztesi Béla, a VOSZ ügyvezető igazgatója elmondta, országos és helyi szinten egyaránt képviselik a vállalkozókat, és minden létező eszközzel segítik őket. Kiemelte, szakértőik az energiaválság hatásainak fékezésére javaslatcsomagot dolgoztak ki.

Csige Gábor, Gyula jegyzője úgy fogalmazott, meggyőződésük, hogy a városban sem a megkezdett beruházásokban, sem a közfeladatok ellátásában nem lesz fennakadás.

Az eseményen vállalkozói elismerésben Barta István Zoltán, Hódosi József, Lipták László, Dékány Attila részesült. Prima-díjat vehetett át irodalom kategóriában Kiss Ottó író-költő. Magyar tudomány kategóriában Erdész Ádám történész, nyugalmazott levéltárigazgató munkásságát ismerték el Prima-díjjal. Zeneművészeti Prima-díjat vehetett át Hajtmann Ildikó békéscsabai énekművész.

A korábbi évekhez hasonlóan a VOSZ elnöksége idén is megrendezi a Vállalkozók Napját Budapesten, a Művészetek Palotájában. Az ünnepségre a Békés megyei szervezet Bődi Péter, a szarvasi Integrál Zrt. vezérigazgatóját javasolta kitüntetés átvételére.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …