2024. április 27., szombat
FONTOS

Továbbtanulási börzét rendeztek 7-8. osztályos diákok számára Gyulán

Közel 10 éve tartják meg a továbbtanulási börzét a 7-8. osztályos diákok számára Gyulán.

A művelődési központban ezúttal is megjelent nemcsak Gyula, hanem a környék összes jelentősebb középfokú intézménye. A Zwack József Technikum és Szakképző Iskola a vendéglátás területén a szakács, cukrász, pincér szakmákat mutatták be. Az érdeklődő fiatalok az iskola jelenlegi tanulóival is beszélhettek, egyikük az itt tanultakra alapozva éttermet vagy pékséget szeretne majd nyitni.

A vendéglátás mellett az informatikával is megismerkedhettek a diákok. Paróczai Olivér a Nemes Tihamér Technikum tanulója kiemelte, ez önmagában egy olyan szakma, melyben mindig lehet valami újat tanulni.

Vannak olyan tanulók, akik azért választják az ápoló szakmát, hogy segítsenek embertársaikon. A Harruckern János Technikum, és Szakképző Iskola többek között ezt a területet mutatta be a börzén.

A Göndöcs Benedek Katolikus Technikum a masszőr képzés mellett a kisgyermekgondozó-, nevelő szakmát is bemutatta az általános iskolások számára.

A megjelentek a pályaválasztás szempontjairól is hallgathattak előadást. Itt arról volt szó, hogy mi mindent kell figyelembe venni ahhoz, hogy olyan pályát válasszunk, mellyel a későbbiekben elégedettek lehetünk. A nap folyamán közel 250 gyulai általános iskolás diák kapott tájékoztatást a továbbtanulással kapcsolatban.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …