2024. április 27., szombat
FONTOS

Elkezdődött az egységes kérelmek adategyeztetése

Október 20-án megkezdte a területalapú egységes kérelmeket érintő adategyeztető végzések kiküldését a Magyar Államkincstár.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászai által beadott kérelmeknél idén is alacsonyabb volt az adategyeztetésben érintett kérelmek aránya, mint az egyénileg benyújtottak esetében. A Magyar Államkincstár a korábbi évekhez hasonlóan idén is felszólító végzés kiküldésével hívja fel az érintettek figyelmét, ha a benyújtott egységes kérelemmel kapcsolatban adategyezetésre van szükség.

Békés megyében közel 8500 kérelmet adtak be a gazdák. Az adategyeztetésben érintettek száma országosan évről évre csökken. 2016-ban még 27 ezer, 2017-ben 12 ezer, tavaly mintegy 7 ezer, idén pedig 5760 gazdálkodónak küldött értesítést a Magyar Államkincstár. Közülük 2650-en a kamarai falugazdászok segítségével adták be kérelmüket.

A Magyar Államkincstár által küldött értesítés kézhezvételétől, a végzés ügyfélkapun keresztüli letöltésétől számított 10 naptári nap áll rendelkezésre. Amennyiben a gazdálkodó a 2022. évi egységes kérelmének beadásánál kamarai meghatalmazott segítségét vette igénybe, úgy a végzést átvevő kamarai falugazdász felveszi a kapcsolatot az érintett termelővel az adategyeztetés lefolytatása érdekében.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …