2024. április 26., péntek
FONTOS

Zenetörténeti előadást tartottak a Gyulai Várszínházban

Többek között a Pink Floyd, a P.Mobil, valamint a Tankcsapda zenekartól is játszottak dalokat azon a zenetörténeti előadáson, melyet hétfőn a Gyulai Várszínház kamaratermében adtak elő.

A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum már nem először járt Gyulán. Ez alkalommal a rocklegendák turnéval érkeztek a fürdővárosi közönség elé. A program célja, hogy a fiatalokat az élőzene hallgatására, a hangszeren való játékra ösztönözzék. Emellett bemutatják azokat a zenei ősöket, akik már nincsenek köztünk, de mégis korszakalkotók voltak hazai, vagy nemzetközi szinten. A produkció legfontosabb célja a magyar könnyűzenei kultúra népszerűsítése.

Bordás József elmondta, egyre több fiatal tanul meg játszani valamilyen hangszeren. Több könnyűzenei iskola, rocksuli hálózat van, a Kőbányai Zenei Stúdióba többszörös túljelentkezés van napjainkban is. A művészeti vezető kiemelte, annak köszönhető az, hogy a mai általános iskolás fiatalok ismerik a 60-as, 70-es évek zenéit, hogy a szülők, nagyszülők otthon még mindig hallgatják ezeket a zenéket.

A 2022-es turnén Bordás József, Nagy Zoltán és Kovács Felicián kísérete mellett Baricz Gergő, az X-Faktor második szériájának harmadik helyezettjének ének-előadása színesíti a műsort. Bordás József elmondta, zenész családból származik, a jazz állt hozzá a legközelebb.

Bordás József 12 évvel ezelőtt hozta létre a Házhoz megy a Zenede produkciót, azóta bejárták már az egész országot. Idén egy 60 állomásos turné egyik állomása a gyulai előadás. A művészeti vezető elárulta, már elkészült az új műsoruk, a poplegendák.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …