2024. június 14., péntek
FONTOS

Fórumot tartottak a szálláshely minősítéssel kapcsolatban Gyulán

 

A magán-és egyéb szállásadóknak 2023 január elsejéig szükséges regisztrálniuk az országos szálláshely minősítési rendszerben.

Ez a folyamat első állomása, amely miatt fórumot tartottak az érintettek számára Gyulán. A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület felkereste a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft-t és jelezték, hogy egy országos roadshow keretében gyulai helyszínen is tartanának tájékoztatást a térségi, magán -és egyéb szálláshelyek, szolgáltatók részére a szálláshely minősítés teljes folyamatáról. A fórumon szó esett a regisztrációs eljárásról, a 109 pontból álló kritérumrendszerről, jó és rossz példákról, valamint a helyszíni minősítésre való felkészítésről.

Csige Gábor jegyző kiemelte, 2018-ban azokat a célokat határozták meg többek között, hogy fehéredjen az ágazat, maximalizálni kívánták az adóbevételeket, valamint a turizmus működtetésének további biztosítását.

A korábbiakban elindított minősítési folyamat első körben a szállodákat, majd a panziókat, most pedig a magán-és egyéb szállásadókat érinti. A kritériumok már egy évvel korábban megjelentek, így fel tudtak készülni a szállásadók. Körmendi János, a Lovagvár Apartmanok tulajdonosa elmondta, először mindenkinek tehernek tűntek a kritériumok, később az előnyeire is rájöttek.

Elhangzott, Gyula, mint komplex turisztikai termék, stratégiai célkitűzései között is a turisztikai szolgáltatások minőségi fejlesztése szerepel.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődött az Ünnepi Könyvhét

Csütörtök délután megkezdődtek a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri rendezvénye, a 95. Ünnepi Könyvhét gyulai …