2024. április 26., péntek
FONTOS

Meggyulladtak a fények az adventi koszorúkon

Az Erkel Ferenc Vegyes Kar fellépése előzte meg vasárnap kora este az adventi gyertyagyújtást.

A Harruckern téren Kovács József országgyűlési képviselő kezdte meg a szónoklatok sorát, ő az advent történelmi hagyományait idézte fel.

Kónya István alpolgármester hangsúlyozta, az advent a felkészülés jegyében telik, ezt az időszakot a várakozás jellemzi. Merényi Zoltán baptista lelkipásztor a remény üzenetét fogalmazta meg az ünnep kapcsán. Pápai Attila evangélikus lelkipásztor a velünk, emberekkel közösséget vállaló Istenről beszélt. Baráth János református lelkipásztor hangsúlyozta, az ünnep alapvetően nem a kikapcsolódásról szól. Márk Tivadar román ortodox lelkész kiemelte, Isten üzeneteivel tele van a világ, csak meg kell érteni ezeket. Kovács Péter római katolikus plébános, püspöki helynök hangsúlyozta, nem elég a koszorún meggyújtani a fényt.

Az adventi koszorú első gyertyáját Kónya István alpolgármester gyújtotta meg, majd a program a Kossuth téri körforgalomnál ért véget. Itt a Karácsonyi általános iskola diákjai adtak hangversenyt, majd a körforgalomban elhelyezett gyertyák közül is kivilágították az elsőt.
 

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …