2024. május 3., péntek
FONTOS

Telt ház a gyulai állatmenhelyen

A gyulai állatmenhelyen minden nap azon dolgoznak, hogy ellássák, elhelyezzék a kóbor vagy elhagyott kutyákat és macskákat.

Az energiaárak emelkedése és az infláció miatt egyre nehezebb feladatok várnak a menhely dolgozóira, hiszen ezen okokból válnak meg legtöbben állataiktól. Akadnak, akik személyesen bízzák az állatvédőkre kedvenceiket, de sajnos még mindig sokan a helytelen megoldást választják.

A kennelek kényelmesebbé tétele, a szalma folyamatos cseréje és a táplálék minden nap feladatot nyújt A menhely dolgozói folyamatosan keresik a lehetőséget az állatok helyzetének megkönnyítésére és a segítségnyújtásra. Az igazi áttörés érdekében viszont a másik oldal, azaz az állattartók szemléletváltására is szükség van.

A kóbor állatok száma Tölgyesi Anikó elmondása szerint országszerte emelkedik. A helyzetet rontja a felelőtlen szaporítás és az ivartalanítás figyelmen kívül hagyása.

Tölgyesi Anikó elmondta, a megoldást legfőképp a felelős állattartás és a hozzáállás megváltoztatása jelentené. A Gyulai Állatotthon Alapítvány továbbra is szeretettel fogad minden adományt és segítséget.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …