2024. április 26., péntek
FONTOS

Második alkalommal is díjazták a középiskolás ápolójelölteket

 

Második alkalommal rendezte meg a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete azt a versenyt, melyen középiskolás ápolójelöltek mérték össze tudásukat.

Becsei László főigazgató főorvos kiemelte, a jól képzett és megfelelő számú szakdolgozó nélkül elképzelhetetlen az egészségügyi ellátás.

A három fordulós verseny első két körében elméletből adtak számot tudásukról a tanulók. Itt különböző ápolástani kérdéseket kaptak. A csütörtök délelőtti harmadik, záró forduló során oktatótermi körülmények között, skill-laborban gyakorlati részen vettek részt a Békés Vármegyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórházában. Délután pedig díjazták a két “Kiváló ápolójelöltet”, valamint a “Legkiválóbb ápolót”.

Kiváló ápolójelöltként Szekerczés Nóra végzett a harmadik helyen. Kiváló ápolójelöltként a második helyen Nagy Andrea végzett.

A második alkalommal életre hívott verseny “Legkiválóbb ápolójelöltje” Nagy Dorka lett.

Vincze Gábor, a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karának dékánja az eseményen kiemelte, a versenyen részt vett 21 diák számára nyitva áll az intézmény kapuja. Számos lehetőséget tudnak számukra biztosítani.

Mészáros Magdolna ápolási igazgató kiemelte, sokszor lehet azt hallani, hogy nagyon kevés az ápoló nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon.

A „Legkiválóbb ápolójelölt” verseny célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az ápolói hivatás szépségeire, és hozzájáruljon ezen hivatás népszerűsítéséhez. A szervezők remélik, hogy az eseménnyel hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több középiskolás tanuló választja a későbbiekben az ápolói hivatást.

 

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …