2024. április 26., péntek
FONTOS

Változatos előadásokkal készül tavasszal a Gyulai Várszínház

Változatos, több korosztályt megszólító előadásokkal készül márciusban és áprilisban a Gyulai Várszínház. Március 8-án a Gózon Gyula Kamaraszínház előadása lesz látható “Szerelem, óh!” címmel.

Ezt 14-én Tóth Péter zongoraművész koncertje követi. A darabok nagy részét 2022 októberében adta elő New Yorkban, ezt hozza el a gyulai közönségnek is. A műsor alapkoncepciója Liszt Ferenc sokrétű zenei munkásságának bemutatása lesz. Míg a koncert első felében Liszt fiatal-és felnőttkori műveit mutatja majd be, a szünet után, a legutolsó darab kivételével, az idősebb művész munkái csendülnek fel. Március 21-én a Miskolci Nemzeti Színház Fagyi-Zoo diákcsoportjának Z-generációs problémákról szóló előadása következik a sorban.

Március 27-én a koraszüléssel és a koraszülöttekkel kapcsolatos apai érzelmekről szóló darab várja az érdeklődőket. Április 3-án Pokorny Lia érkezik Gyulára egy könnyed zenés esttel.

Április 12-én a költészet napja alkalmából Molnár Lili látogat Gyulára, aki verses előadói esetet tart. Április 18-án a Delta Produkció előadását láthatja a közönség Darázs címmel. Április 23-án Történetőrző címmel tartanak egy színpadi roadmovie-t.

Az április 27-én tantermi előadást tart az Erkel Ferenc Gimnáziumban a Jászai Mari-díjas színművész, Gyabronka József.

 

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …