2024. május 1., szerda
FONTOS

Kétezer belépővel támogatta a vöröskeresztet a Gyulai Várfürdő

Tizenegyedik éve támogatja a Magyar Vöröskeresztet a Gyulai Várfürdő. Kun Miklós a hétfő délelőtti eseményen kiemelte, már a korábbi vezetés is felismerte, hogy ez egy olyan típusú karitatív kötelezettség, ami harmonizál a fürdő küldetésével.

Az ügyvezető hangsúlyozta, a létesítmény egy gyógyfürdő, az egészség bástyája. A véradás promotálása beleillik ebbe a küldetésbe.

A Magyar Vöröskeresztnek naponta mintegy 1800 véradót kell toboroznia, hogy a biztonságos vérkészlet rendelkezésre álljon műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. Véradó lehet mindenki, aki egészségesnek érzi magát, rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal, elmúlt 18, de még nincs 65 éves, testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot. A tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek, és ha a véradást megelőző orvosi vizsgálaton a vizsgálóorvos úgy dönt, hogy adhat vért a jelentkező. A vöröskereszt gyulai területéhez 11 település tartozik, ahol évente közel 180 véradást szerveznek, amely mintegy 3000 véradót jelent.

Az eseményen elhangzott, a Gyulai Várfürdő három véradást szervez 2023-ban, a következő április 26-án lesz.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …