2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó – 2023.04.18.

Témák:

– Ösztönöznék a helyi termékek fogyasztását, ennek jegyében dolgozták ki a „Háztájit az asztalra!” programot, melynek részleteiről kedden, Békéscsabán tartottak sajtótájékoztatót. A termelőket igyekeznek összekapcsolni az éttermekkel, szállodákkal, így nagyobb teret nyerhetnek akár a közfoglalkoztatásban előállított, Békés vármegyei termékek.

– A Gyulakonyha két séfje, Elek Csaba és Mózer Zoltán mellett Piros András felszolgáló vehetett át mesterlevelet a hétvégén. Emellett a cég ügyvezetője, Ambrus György munkáját is elismerték, ő a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnökének elismerését vehette át.

– Varázslatos filmdalok címmel ad hamarosan közös koncertet a fürdővárosban a gyulai Erkel és a békéscsabai Bartók kórus. A hangversenyen ismert mozifilmek népszerű betétdalai szólalnak meg.

– Elek külterületén állítottak le a határrendészek egy személyautót, amellyel egy török férfi határsértőket szállított. A sofőr őrizetben van, a Magyarországra illegálisan érkezett külföldieket a rendőrök átadták a román hatóság képviselőinek.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 25.

Témák: – Számos témával foglalkozott csütörtöki ülésén a gyulai képviselő-testület. A beszámolókból kiderült, az önkormányzati …